5 tips om verveling te voorkomen in deze corona tijd

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 08:00

We zitten in Nederland middenin de zogenaamde corona crisis. De verveling begint misschien toe te slaan, niet alleen bij jouzelf, maar waarschijnlijk ook wel bij jouw kids. Veel dingen mogen niet meer of zijn niet meer leuk om nu te doen, daarom 5 tips om de verveling bij de kids voor even te voorkomen. Ik heb gevraagd wat jullie nu leuke activiteiten vinden om te doen met de kids, de 5 leukste en meest genoemde heb ik hieronder verzameld!

1. Over deze eerste tip ben ik echt mega enthousiast! Irmadammekes heeft een super tof 'Niet-naar-school-toe-boek' gemaakt met allerlei leuke opdrachten voor kinderen. Denk aan het maken van een eigen memory, een leuke stip-naar-stip puzzel, een dobbelspel en nog veel meer TE leuke opdrachten! Dit toe-boek is gratis te downloaden via deze link.

 

2. Deze tip is vanuit Australië, Frankrijk en België overgewaaid naar Nederland en hebben jullie denk ik ook al wel gehoord, namelijk de berenjacht! Overal in Nederland worden er beren in allerlei verschillende kleuren en formaten voor het raam gezet, zo kunnen kinderen tijdens een rondje wandelen op berenjacht in de buurt. Superleuk! Het idee is ontstaan naar aanleiding van het boek 'Berenjacht'. Hier kan je dat boek online lezen en luisteren, leuk om te doen voor je op berenjacht gaat met je kindje(s)! Ook is er een liedje van met een bijpassend 'dansje'. Dat kan je hier bekijken.

 

3. Liefs van Cindy heeft in haar webshop allerlei leuke producten, waaronder ook hele toffe doe het zelf pakketten. Pakketten voor volwassenen, maar ook te gekke knutselpakketten voor kinderen! Hoe leuk is het om even samen met je kindje creatief bezig te zijn?! Check snel via deze link wat voor pakketten er allemaal beschikbaar zijn!

 

4. En we blijven nog even in de creatieve sfeer. Lady lemonade heeft TE leuke knutselideeën verzameld en gepubliceerd deze website. Zo kan je bloemen gaan maken met je kindje(s), dieren knutselen, maar ook zijn er leuke ideeën te vinden om met zoutdeeg te doen. En dat allemaal met, volgens mij, materialen die je vaak wel in een knutselkast hebt liggen.

 

5. Deze laatste tip is heel breed, namelijk: ga lekker samen met je kindje(s) spelen. Ga samen een rollenspel spelen met je kindje(s), ga bij elkaar op bezoek in een kamer in huis, doe samen een spelletje, maak een kettingreactie door de hele kamer enzovoorts.

 

Ook al is het een hele rare en misschien wel drukke periode, omdat er natuurlijk ook gewoon gewerkt moet worden. Maar probeer het ook een beetje positief te zien. Je hebt namelijk meer tijd om met je kindje(s) door te brengen en van en met elkaar te genieten. Hopelijk geven deze tips je nog een beetje inspiratie om verveling te voorkomen.

 

Ga je aan de slag met een tip? Of heb je nog een andere tip? Deel deze dan in een reactie om elkaar zo te helpen en inspireren in deze periode!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.