#1: van niets tot iets

Hoe gaat het er achter de schermen nu eigenlijk aan toe? Hoe worden die producten gemaakt? Nou, ik zal je eens even meenemen in het proces van een product: van niets naar iets! En ik blijf het ook elke keer zo leuk vinden om te zien hoe een product gedurende dit proces ontstaat! Van een lap stop wordt het echt 'iets'.

Stap 1 • Patronen tekenen en testen! Dit kan soms een heel lang proces zijn, maar soms kan het ook een heel kort proces zijn: testen, testen, testen! Als een patroon eenmaal 'goedgekeurd' is kan het wel honderden keren gebruikt worden.

Stap 2 • Het patroon op de stof spelden. Side note: stoffen worden met heel veel liefde uitgezocht, kwaliteit staat hoog in het vaandel bij TantePleun en dat begint natuurlijk met kwalitatief goede stoffen.

Stap 3 • Het item wordt al iets meer 'iets' dan 'niets', het kan namelijk uit de stof geknipt gaan worden! Sommige items bestaan wel uit 7 verschillende delen!

Stap 4 • Tijd om het item in elkaar te zetten, oftewel: tijd voor het echte werk! Ik werk items soms wel af met 3 (!) verschillende machines, alles voor het mooiste resultaat!

Stap 5 • Het item is in elkaar gezet en klaar, klaar om opgehangen te worden! Al halen veel items deze stap niet omdat ik op bestelling maak, dan gaat het item door naar de volgende stap!

Stap 6 • Het item is klaar voor de nieuwe eigenaar en het wordt als een feestje ingepakt. Het is klaar om verzonden te worden!

De toffe illustraties die bij deze stappen zijn gebruikt zijn gemaakt door lieve Marlies van 'Marlies de Baat'. Neem zeker eens een kijkje op haar pagina!


 »